Tilbage Danish Switch language to English

Kursus i anvendt grafik
Et respektløst sidespring om traditionelle kærlighedssymboler


Vi kender alle ovenstående symbol! - Det er det traditionelle symbol for kærlighed, det fænomen at blive ramt af Amors pil. Det er velkendt og hyggeligt, ikke sandt?

Men det er helt forkert! - Symbolet forestiller en pil som er gået gennem hjertet. Det er den pågældende allerede død af! - Der er en påmindelse om død i symbolet. - Det kan helt klart ikke bruges! - Den moderne grafiker bliver nødt til at udtrykke sig meget mere klart og præcist!

Vi bliver nødt til at lave symbolet om, så det kommunikerer bedre! - Sådan her:

Læg mærke til at den relativt enkle udskiftning af pilen med anden slags giver symbolet en meget klarere mening. Hvis du bliver ramt af denne slags pil overlever du og kan gifte dig med den udkårne! - Klart bedre end at dø inden man får det første kys!

Læg også mærke til de sekundære associationer i det nye symbol. Denne slags pil vil ramme med en lyd som minder om et kys. Et rigtigt smaskkys endda. Du vil sandsynligvis gerne have sådan et kys i den virkelige situation vi taler om. Vi ser således at det nye symbol beskriver de virkelige følelser bedre end det oprindelige.

Du skal altid forestille dig den virkelige situation! - Prøv det om nødvendigt! Udfærdigelsen af grafik som kommunikerer godt fordrer omhyggelige studier og indsigt i det pågældende emne. - Her taler vi om at blive forelsket! - Det må vi derfor forestille os at vi bliver!

Lad os sige at du ser en pragtfuld pige. - (Kvindelige læsere kan abstrahere fra kønsværdien i det følgende!) - Hun er ubeskriveligt smuk og dejlig! - Endorfiner, hormoner og andre biologiske signalstoffer slippes ud i din blodstrøm og farer hidsigt omkring i kroppen medens du iagttager hende. Feromoner damper af dine porer med en næsten hørlig hvislen!

Du bliver kortåndet og dit hjerte slår flip flop, eller siger 'smask,fumpf,plop,smacktp!'

Et symbol for dette ser sådan ud:

Læg her mærke til hvorledes pilene poetisk forklarer det hoppende hjerte og ujævne slag!

Så kommer sandhedens øjeblik! - Hun ser dig! - Og smiler!

Ka'bam! - Du er på krogen! - Det er iøvrigt også en mangelfuld metafor. 'På krogen' beskriver på ingen måde hvad der sker!

Dette gør til gendgæld:

Dette er symbolet for ægte kærlighed, mine damer og herrer! Den kærlighed som varer evigt! - Det er det ultimative grafiske symbol! - Den tingest bliver gjordt våd før den bliver smasket på! - Du kommer sgú aldrig af med den, den vil sidde der og suge sig fast på ubestemt tid!

Vi springer let og elegant til det næste symbol: Det knuste hjerte!

Den opmærksomme læser har uden tvivl allerede set at dette symbol ikke er spor bedre en det første vi havde under behandling. Den måde det går i skår på giver indtryk af at hjertet er lavet af et hårdt materiale, som sten eller glas. - Ikke brugbart overhovedet! - Der vil naturligs ingen sympati være for dette knuste hjerte når det er af et så utiltalende materiale.

Vi må atter se på de virkelige følelser som opleves i den pågældende situation. Det er den moderne grafikers pligt at fremstille sådanne følelser også, uanset hvor grusomt det måtte være!

Forestil dig igen den vidunderlige pige fra tidligere, idet vi laver om på slutningen af historien. Denne gang smiler hun ikke! - Hun ser derimod følelseskoldt på dig. Husk også at du sikkert står der med et par ellers bedårende hundeøjne i det øjeblik.

Hun siger: "Lad os glemme det, du!"

Og dette viser hvordan det føles! - Hjertet er naturligvis af et blødt og eftergiveligt materiale. Det vil folde sammen til en smertelig klump af rynker når indholdet lukkes ud gennem studsen. Det er imidlertid ikke brugbart som symbol hvis man tegnede det i den tilstand. Der er to grunde hertil: Det ligner en sveske og det ville ganske enkelt være for usmageligt!

Vi ser således at vi kan få disse symboler til at fungere bedre med lidt omtanke!

Der er mange af disse mangelfulde og tvetydige symboler indenfor dette emne! - Et exempel er blomster, som håbefulde svende giver deres udkårne. Blomsterne skal symbolisere evig kærlighed og hengivenhed. - Af en eller anden obskur grund insisterer pigene på at det skal være rigtige blomster, ovenikøbet nogle der har fået halsen skåret over! - Behøver jeg at minde om at disse blomster visner og dør i løbet af få dage! - En helt upassende subliminal meddelelse!

Plasticblomster, som holder en menneskealder, har ikke en sådan uønsket symbolik. Og de kan altid vaskes og støvsuges for spindelvæv når og hvis påkrævet.

Tænk også på udtrykket 'et hjerte af guld' - Dette er også en uhensigtsmæssig metafor. Det føste man tænker på er Inkaerne som hældte smeltet guld i halsen på portugisiske sømænd! - Ho... Holdt! - Detteher er vidst ude af kontrol! - Jeg stopper her!

Husk altid at børste tænder to gange om dagen!

heheheh...Go Back  Back* * *